Als ware zombieliefhebbers schoten en mepten wij ons een weg doorheen de Dead Living Zombies DLC in Far Cry 5. Hoewel het zeker niet zonder gevaar was, hadden de zombies in deze nieuwe toevoeging aan Far Cry 5 geen schijn van kans. Na tal van zombiefilms gezien te hebben, waren we op alles voorbereid. Wat mag je verwachten van deze uitbreiding en wat waren onze bevindingen? Ontdek het in de onderstaande review!

Dead Living Zombies is de laatste nieuwe uitbreiding voor Far Cry 5. In deze nieuwe toevoeging aan de game zal je aan de slag kunnen gaan met verschillende personages in maar liefst 7 aparte verhalen, bedacht door horrorexpert Guy Marvel. Verhalen die hij maar al te graag op het grote doek wil toveren om zo ook zijn plaatsje onder de celebs in Hollywood in te nemen. Hiervoor heeft hij alles over en weet hij op een slinkse wijze zijn ideeën te pitchen aan enkele bekende sterren. Natuurlijk zien ze Guy liever gaan dan komen, maar ze geven hem wel even de tijd om zijn idee voor te stellen.

 

Fields of Terror: Het echte boeren leven, maar dan met zombies…

Fary Cry 5 Dead Living Zombies DLC - Fields of Terror

 

Het eerste filmverhaal, Fields of Terror brengt ons naar het platteland, waar een militair vliegtuig met superzombiesoldaten vlabij een rustig boerderijtje neergestort is. Die rust wordt natuurlijk meteen verstoord door de zombies die na de crash het gebied beginnen verkennen, op zoek naar brains! Jij, als boer, moet ze tegenhouden. Dood de zombies en vernietig de verschillende mutatiestations die over jouw boerderij verspreid zijn. Hoe jij dat doet is helemaal jouw keuze! Rij jij graag zombies aan flarden met jouw tractor? Knal je ze liever overhoop met jouw shotgun? Of gebruik je liever je trouwe vriend de baseball bat? Keuzes genoeg om jouw taak tot een goed einde te brengen.

 

Burned Bridges: Misschien is van de brug springen nog niet zo’n slecht idee…

Dead Living Zombies DLC - Far Cry 5 - Burned Bridges

Als lid van een elite-eenheid soldaten bevind je jezelf op een brug vol met zombies. Jouw carepackage is iets verder, op de verkeerde locatie, terechtgekomen. Met een beperkte hoeveelheid aan munitie moet jij er nu alles aan doen om niet één van de ondoden te worden. Weet je de brug heelhuids over te overbuggen? En wat is er met de andere leden van jouw eenheid gebeurd? Verken de brug om erachter te komen!

Ook in dit verhaal kan je er naar hartenlust op losmeppen en schieten. Ga je achter een machinegeweer staan om een grote wave zombies neer te maaien? Gebruik je liever een boog om als Robin Hood doorheen de map te sluipen? Alles kan en alles mag, maar… Choose wisely!

 

Undying love: De doden zullen hen niet scheiden…

Dead Living Zombies DLC Far Cry 5 - Undying Love

Een moderne versie van Romeo en Juliet in een door zombies geteisterde wereld. In dit verhaal neem je het lichaam over van Juliet, die op een tocht van wraak op zoek gaat naar de rivaliserende gang die haar Romeo ter dood heeft veroordeeld. Je baant jezelf hierbij een weg door een mistig kerkhof waar de levende doden weer tot leven komen. Red jij het tot de kerk, waar Romeo op jou zit te wachten? Kom jij nog op tijd?

Undying love is een interessante nieuwe versie van het wereldbekende liefdesverhaal van Romeo & Juliet. Een verhaal waar je jezelf als Juliet helemaal kan afreageren op de hordes zombies die de weg tussen jou en Romeo blokkeren. Gelukkig krijg je in dit verhaal ook weer heel wat firepower, waaronder een grenade launcher, mee, waardoor jouw quest ook weer heel wat makkelijker wordt. Red Romeo of sterf door het te proberen!

 

Escape from the rooftop: Zelfs sinterklaas komt hier liever niet over het dak…

Dead Living Zombies DLC Far Cry 5 - Escape from the rooftop

In een verre toekomst, in het jaar 2080, is onze planeet volledig verwoest door een wereldwijde zombieuitbraak, waarbij de overlevenden gevlucht zijn naar de daken. Daar onstond een nieuwe wereld, Skyworld, die nu bedreigd wordt door de oorlog tussen de militia en de Vulture rooftop gang. Kunnen beide kanten vrede sluiten of vallen de zombies als eerste aan?

In dit epische verhaal komt het gevaar van alle kanten. Als speler begeef je jezelf hoog boven de grond in een middegrote map van 4 op 4, waar zombies en gangmembers van alle kanten komen en jij als laatste moet rechtstaan. Zeker niet onmogelijk wanneer je kijkt naar wat je allemaal ter beschikking krijgt om je te verdedigen, maar makkelijker zal het daarom niet worden. Bewegen bewegen bewegen! Dat is zeker even belangrijk als schieten. Indien je daar rekening mee houdt, red je het wel!

 

Killer climate: Doe iets aan de opwarming van de aarde voor het te laat is…

Dead Living Zombies DLC Far Cry 5 - Killer Climate

Het steeds maar warmer wordende klimaat heeft ervoor gezorgd dat een uiterst gevaarlijk goedje in het water terecht is gekomen. Dieren en mensen raakten hierdoor aangetast en veranderden in breinloze monsters die op zoek gingen naar slachtoffers. In de verte hoor jij, de park ranger van het gebied, dat er een gezin in nood verkeert. Als ranger weet jij dat elke seconde kan tellen en reik je meteen naar jouw wapen, dat je hopelijk niet moet gebruiken. Kan jij de in nood verkerende familie nog redden voor het te laat is?

Ook hier kan je weer rekenen op de nodige portie geweld, fun en uitdaging. Want hoewel het gebied er vreedzaam uitziet, schuilt het gevaar achter iedere boom. Wie trouwens de voorgaande verhalen met gemak kon uitspelen, zal in dit verhaal toch wel wat meer op de proef gesteld worden. Voor de eindstreep wacht jou immers nog een zeer leuke uitdaging!

 

The fast and the Fiendish: Be quick or be dead…

Dead Living Zombies DLC Far Cry 5 - The fast and the Fiendish

Je zit lekker op het strand met je geliefde, maar dan zie je ineens dat je vriendin een zombie is. Alsof dat nog niet erg genoeg is, ben je gebeten door je zombie girlfriend en moet je binnen 7 minuten een tegengif hebben om niet in één van de levende doden te veranderen. Er is wel één probleem… Er is helemaal nog geen tegengif! Maar aangezien je een briliante wetenschapper bent, die zelf al een nobelprijs in zijn prijzenkast heeft staan, is er zeker nog geen reden tot paniek. Een tegengif ontwikkelen is voor zo’n genie ‘a piece of cake’… toch? Wel, dat zal afhangen of je snel genoeg bij jouw lab geraakt! En laat dat nu net het probleem zijn, aangezien jij op het strand zit en het laboratorium helemaal  in de stad ligt. De weg ernaartoe is ook niet zonder gevaar, aangezien zombies het landschap overspoelen. Ren en rijdt op leven en dood je genezing tegemoet in deze titel. Don’t be late!

Deze episode was iets minder, omdat je hier in minder mate bezig bent met het bestrijden van de zombieplaag. In dit verhaal is snel zijn het belangrijkste en heb je geen tijd om van de zombies en de prachtige omgeving te genieten. Wat wel leuk is dat je in een auto met een machinegeweer op het dak doorheen de straten kan knallen. Hiermee kan je jezelf zeker wel amuseren, maar dit zorgt er niet voor dat het verhaal uitdagender wordt.

Laboratory of the Dead: Zombies in een laboratorium, een match made in heaven…

Dead Living Zombies DLC Far Cry 5 - Laboratory of the Dead

In dit laatste deel van Guy Marvel’s pitch-avontuur worden we wakker met een echte killer chick onder onze controle. De president belt en je moet op een missie. Hoewel het midden in de nacht is, pak je meteen je vuurwapens op en trek je ten strijden tegen de ondoden die op jouw pad komen. Bijen, wolven, elanden en mensen… alles is geïnfecteerd geraakt door een vreemd goedje dat ergens diep in een ondergronds lab gecreëerd werd. Zorg jij ervoor dat de uitbraak binnen de perken blijft?

Dit deel is dan wel het laatste deel, maar meteen ook het langste deel. Ook hier kan je naar hartenlost zombies kapotknallen en je helemaal uitleven op een jetski waarmee je jezelf een weg moet banen naar de plaats van onheil. Het is dan aan jou om beroep te doen op jouw schietkunsten om de omgeving helemaal vrij te krijgen van al dat zombiegespuis!

 

Conclusie

Met deze DLC zit je als zombieliefhebber meer dan goed. Niet alleen is er genoeg afwisseling qua locaties en wapenkeuze, ook de humor doorheen de hele DLC zorgt voor een aangename sfeer tijdens het spelen. Wat het aantal uren gametime betreft, mocht het voor ons net wat meer zijn. Zo zijn we op een goede 2 uur tijd helemaal doorheen de Dead Living Zombies DLC geraasd. Maar wanneer je weet dat je na het voltooien van elk verhaal nadien nog de mogelijkheid krijgt om een topscore te halen per chapter, kan dat aantal nog wel wat oplopen. Je zal zien dat de verschillende pitches dan ook net iets uitdagender zullen zijn.

Speel deze uitbreiding solo of in co-op. Wat je ook kiest, je zal je zeker niet vervelen!

 

Gameplay 8
Graphics 8
Sound 9
Fun 8
Totaal 8+

Reageer


Log in om te reageren of Registreer hier!


Indien u zich niet wenst te registreren, kan u via onderstaand formulier reageren.

Typ de code over in het tekstvak: *