Preview Wildstar: Een eerste indruk van Nexus

Ergens in het universum ligt de planeet Nexus, waar ooit de zeer geavanceerde wezens ‘ The Eldan’ leefden. Nu deze er niet meer zijn, vechten twee facties voor de achtergelaten, geheime technologie.

The Dominion:Een intergalactische heerschappij die besloten heeft dat de planeet hen toebehoort en deze moet verkend worden om zo de Eldan technologie te verkrijgen.

The Exiles: Een groepering van vluchtelingen en criminelen die door The Dominion van hun thuisland zijn verdreven.

Het is in de strijd, tussen deze twee groeperingen, waar het avontuur zich afspeelt. Wij hebben de mogelijkheid gekregen om al eens rond te kijken op deze buitenaardse planeet en willen dan ook zeker onze ervaringen in deze kleurrijke fantasiewereld met jullie delen.

cd614e909a51c83d1481105ba467f1fb0b092f1c.jpg__939x820_q85 (660 x 373)

Gameplay:

Wat ons opviel tijdens de beta van wildstar is dat de manier waarop je het spel speelt, anders aanvoelt dan in de meeste MMORPGs, terwijl het eigenlijk niet zo heel verschillend is.

Je loopt rond, benaderd vijanden en valt aan met de daarbij behorende sneltoetsen. Indien je zelf wordt aangevallen door één of andere vijand of wezen, kan je in het spel deze aanvallen ontwijken door naar een bepaalde richting weg te duiken.

Wat wel verassend was, was dat je zelf je aanvallen moet richten, maar verwacht je niet aan FPS toestanden, waar je goed moet richten om raak te schieten. Denk eerder  aan Area of Effect (AoE) aanvallen, waarbij je aanval raak is als de vijand binnen het veld staat van de gebruikte vaardigheid.

Thalex.140322.225942 (600 x 318)
Naast de klassieke keuze van ras en class tijdens character customization was er ook keuze uit vier verschillend paths. Deze zouden dan elk op hun eigen manier nog eens invloed hebben op de manier dat je het spel speelt.
Er was keuze uit:

 • Soldier: Hierdoor zou je meer vecht-quests krijgen
 • Settler: een path die de nadruk legt op het repareren van allerlei zaken in de wereld en het bouwen van mechanismen die door iedereen gebruikt kan worden om een buff te krijgen
 • Scientist: Door middel van een scan-bot kan je met deze keuze meer te weten komen over de geschiedenis van de planeet of welke extra attributen bepaalde plantsoorten geven
 • Explorer: Bij deze ga je vooral de planeet Nexus verkennen en kan je misschien wel bepaalde geheimen ontdekken.

Voor ieder wat wils!

Een streling voor het oog?

Het visuele van de game oogt kleurrijk en voor sommige misschien wat kinderachtig. Maar het is een tekenstijl als deze die als geen ander de nadruk kan leggen op het badass gehalte dat gemoeid is met dit spel. Het is ook eens een leuke afwisseling met de games die er tegenwoordig zeer realistisch uit kunnen zien.

gsswss

Audio

Al het muzikale in het spel past zich gevoelsmatig aan in de omgeving waarin je je begeeft. Tijdens het spelen kregen we doorgaans vrolijke sfeervolle muziek voorgeschoteld, die meteen verdween  telkens wanneer we zin hadden om een weeldig wezen van de planeet Nexus in elkaar te slaan. Met andere woorden: Het auditieve sluit mooi aan op de omgeving waarin men zich tijdens het spelen bevind.

Voorlopige conclusie:

Wildstar belooft veel actie en een hoog macho-gehalte. Dit wordt zeker geleverd in de vechtstijlen die worden toegepast alsook in de uitrusting van de characters en tegenstanders. Een klein minpuntje is dat in sommige delen van de planeet Nexus  de omgeving soms misschien wat kinderlijk kan overkomen, maar is er niet nog zo’n MMORPG die ondanks deze tekenstijl het al heel lang goed doet?

Of het spel echt kan leveren wat het belooft valt nog even af te wachten tot de release en tot we meer van de features hebben kunnen testen. Ik kijk er alvast naar uit!

Gameplay 8
Graphics 7
Sound 7
Fun 8
Totaal 8-

2 Reacties

 1. Jonathan schreef:

  Lang geleden sinds ik nog ietwat enthousiast ben geweest over een MMO. Ziet er intrigerend uit, en die art style geeft me warm fuzzies 😉

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Matthyas schreef:

  Persoonlijke keek ik eerst vooral uit naar ESO, maar was een dikke tegenvaller :S Dit was dan weer eerder een aangename verrassing.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Reageer


Log in om te reageren of Registreer hier!


Indien u zich niet wenst te registreren, kan u via onderstaand formulier reageren.

Typ de aanmeldingscode over in het tekstvak: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.