Review: Resonar gaming earphone Cooler Master

Deze week kregen we een bezoek van de postbode, die wel een heel leuke verrassing voor ons had. We kregen namelijk niets minder dan de nieuwste gaming earphones van Cooler Master de ‘CM Storm Resonar’ in onze handen gedrukt. We bedanken Cooler Master bij deze dan ook graag voor de mogelijkheid die we kregen om hun nieuwste product eens te testen.

Beginnen doen we door even alle specificaties van deze nieuwe earphones hieronder weer te geven.

Headphone

Drivers8 mm
Frequency Response20 Hz – 20 kHz
Impedance20 ohm
Bass Low94+/- 3 dB (at 1 kHZ, 1 V/PA)
Bass High100+/- 3 dB (at 1 kHZ, 1 V/PA)
Max Out-Put Power20 mW
Connector3.5 mm Golden-Plated Headphone Jack
Cable Length1.3 m

Microphone

 

Pick-Up PatternOmni-Directional
Frequency Response100 Hz – 10 KHz
S/N Ratio58 dB
Sensitivity-44+/-4 dB (at 1 kHZ, 1 V/PA)

 

Belangrijke features van de CM Storm Resonar:

•             Patented BassFX adjustable bass boost dial

•             Comfortable, lightweight earbuds and cushions for passive noise cancellation

•             High quality aluminum housing provides an enhanced audio experience

•             Tangle-free cable with in-line remote and microphone for music or phone calls

•             3.5mm splitter for use on PC with Audio I/O

•             Includes high quality carrying case

De Resonar heeft een interessante feature genaamd: BassFX. Met deze feature kun je de bass verhogen en verlagen. Dit doe je door aan het draaischijfje te draaien dat zich op de earphones bevindt. Met een draai naar links kan je de bass verhogen, en met een draai naar rechts verlaag je de bass.

resonar earphone (600 x 469)

 

Verpakking en inhoud

Niet altijd even belangrijk voor de meesten, maar hieronder zie je de verpakking van de Resonar gaming Earphone en wat we er allemaal in konden terugvinden. Zo kregen we buiten de earphone ook nog een opbergtasje dat gemakkelijk in je broekzak past, een audio- microfoon splitter en nog enkele vervangingsoordopjes die variëren van klein naar groot. In totaal krijg je er 6 waarvan twee zich al op de earphone bevinden, met een gemiddelde grootte in vergelijking met de anderen die we er nog bijkregen.

resonar unboxing (600 x 450)
Hands-on ervaring

De behuizing van de Resonar bestaat uit aluminium. Toen we deze voor het eerst in onze handen kregen voelde het al meteen heel degelijk aan. Hier merk je tijdens het beluisteren van muziek of tijdens het gamen natuurlijk maar bitterweinig van, aangezien je jezelf dan meer focust op het geluid dat uit de earphone komt. Dit was zoals verwacht van een zeer goede kwaliteit waarbij de geluidsgolven zeer duidelijk en helder door de oortjes gevloeid kwamen. We stonden er zelf van versteld dat je bij de iets zwaardere beats echt een goede bass te horen kreeg wanneer je de BassFX op high zette. Nuja we hebben hier ook een headphone liggen en daar klinken deze beats net nog iets beter op, maar bij headphones heb je het wel dat deze niet echt gemaakt zijn om mee te nemen op de bus/trein/tram… . Voor een earphone krijg je bij de Resonar dus echt wel waar voor je geld.

De Resonar komt, zoals u in de specificaties al kon lezen, met een kabel van 1.3 meter. Deze lengte geeft je mogelijkheid om de Resonar op verschillende apparaten te gebruiken. Meer moet dat voor ons niet zijn. Wanneer je de resonar meeneemt op de trein/ tram /bus kan je heel gemakkelijk naar je favoriete muziek luisteren zonder dat je oortjes meteen worden uitgetrokken wanneer je even naar links of rechts kijkt. Op de kabel zit ook nog een ingebouwd mediapaneeltje met microfoon en voorzien van een knop. Hiermee kun je muziek pauzeren, en inkomende gesprekken beantwoorden of beëindigen.

Wat natuurlijk ook wel interessant is, is misschien wel het feit dat de Resonar gebruik maakt van een CTIA 3.5mm jack.  Dit wil zeggen dat de jack met 99% van de meest recente mobiele apparaten, tablets en andere apparaten compatibel is.

resonar (600 x 404)

Microfoon

De Resonar heeft een Omni-Directional (alzijdige gevoeligheid) microfoon. Bij het praten via skype bijvoorbeeld, stonden wij en vooral de persoon waarmee we aan het bellen waren er versteld van hoe goed de geluidskwaliteit werd overgedragen via de Resonar. Tijdens het volledige gesprek hebben we nooit problemen ondervonden in de aard van dat de andere persoon ons niet verstond. Niet alleen om muziek te lusiteren zijn deze oortjes goed, ook om een langdurig gesprek met iemand te voeren zijn deze zeker en vast de moeite. Het is mogelijk om lang zonder enige probleem met deze earphone in je oren een gesprek te voeren met een vriend, familie of iemand anders, maar toch verkiezen we voor de langere conversaties nog altijd de headsets. Voor onderweg in de auto of het openbaar vervoer zijn ze weldegelijk perfect, versta ons zeker niet verkeerd. De Resonar zal gamers/muziekliefhebbers zeker en vast kunnen bekoren door de goede geluidskwaliteit. Wij verkiezen echter een headset boven een earphone aangezien we niet echt houden van earplugs in onze oren. We hebben er al verscheidene gehad, maar wat we wel kunnen zeggen is dat deze ons wel enorm verbaasd heeft. Het voelde aangenamer in onze oren in vergelijking met andere merken. Indien je dus houdt van earphones en op zoek bent naar een goede vervanging voor je huidige earphone of misschien gewoon op zoek bent naar goede oortjes dan raden wij jullie zeker de Resonar gaming earphone aan. Prijs ( € 39,90)/kwaliteit krijg je zeker waar voor je geld!

 

Conclusie

De CM Storm Resonar zijn zeer degelijke in-ear oordopjes. Het aluminium design heeft een mooie afwerking en voelt stevig aan. Je hebt veel vrijheid in het gebruik van de Resonar, mede dankzij de audio en microfoon splitter. De Resonar zit daarom vanaf nu standaard in mijn laptoptas wanneer ik thuis vertrek. Zo kan ik er goed gebruik van maken tijdens het reizen met het openbaar vervoer, en gebruik ik de Resonar met regelmaat om te gamen en muziek te luisteren op mijn laptop of smartphone.

Gameplay 1
Graphics 1
Sound 9
Fun 9
Totaal 9+

Reageer


Log in om te reageren of Registreer hier!


Indien u zich niet wenst te registreren, kan u via onderstaand formulier reageren.

Typ de code over in het tekstvak: *