Review: Road Not Taken

Getest op – PC

Road Not Taken is de nieuwste puzzel game van Spry Fox waarin je de rol aanneemt van een rogue die redelijk hard lijkt op de Jawas van Star Wars (even ter vergelijking):

road not taken 1

Het avontuur speelt zich af in een dorp waar de bewoners altijd wel iets voor je hebben klaarstaan: een queeste, items en na de eerste level de sleutel tot je huis waarbij gratis een kat, met een onvoorwaardelijke liefde voor het baasje, wordt geleverd. Hoe vaak je ook met die kat gooit, ze blijft altijd maar terugkomen.

road not taken 2 (660 x 189)

De puzzels zelf spelen zich in het bos af dat achter het dorp ligt. Het spel oogt vrolijk en aangenaam, maar verwacht je aan veel sterven en opnieuw beginnen, want het doel is om alle kinderen per level te redden uit het bos nadat ze verdwaald zijn. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Je moet namelijk objecten in het bos verplaatsen aan de hand van mana en wanneer dit op is zal je helemaal opnieuw moeten beginnen. Word je geraakt door een vijand? Dan zit de kans er dik in dat je het met je leven moet bekopen. Hier bovenop komt dan nog eens dat de objecten zelf pas worden geladen aan het begin van elke level en dat elke level er telkens anders uitziet. Dit is natuurlijk een goede zaak, want het houdt het spel boeiend en zorgt telkens weer voor een extra uitdaging.

road not taken 3 (660 x 412)

 

Conclusie

Road Not Taken is een leuke puzzel game die je zeker wat uren kan bezighouden. De sfeer is aangenaam, de levels zien er telkens net iets anders uit en de moeilijkheid valt zeker niet te onderschatten.

 

Gameplay 7
Graphics 8
Sound 8
Fun 7
Totaal 7-

Reageer


Log in om te reageren of Registreer hier!


Indien u zich niet wenst te registreren, kan u via onderstaand formulier reageren.

Typ de code over in het tekstvak: *