WRC 6 review PS4

Rallies komen en gaan. Ieder jaar strijden auto’s en hun piloten voor een plaats op het hoogste schavot. Iedereen wil de felbegeerde eerste plaats… en laat ons eerlijk zijn, 2de of 3de worden daar doe je het niet voor. WRC 6 legt de lat dit jaar ook weer een beetje hoger. Deze nieuwe telg in de franchise heeft maar één doel; bij ons een plek  op het hoogste schavotje veroveren. Maar lukt hen dat ook? Een review is hierbij nooit ver weg. Rijden jullie even mee?

 

WRC 6, waar start ik?

Starten in WRC 6 doe je in de introductie. Dit verlaagt de instapdrempel voor spelers die nog nooit een racegame gespeeld hebben. Na wat vragen beantwoord te hebben, start je jouw eerste race. Kwam je uit de vragenronde als een ervaren of eerder een onervaren racepiloot? Het zal op het einde van jouw eerste race het resultaat zeker bepalen. Start je als beginner, dan kan je heel wat fouten veroorloven. Start je als ervaren autopiloot, dan zal je jezelf moeten bewijzen, en is winnen net dat tikkeltje moeilijker. Kom je zonder brokken te maken door de eerste introductierace, dan zal je jezelf nogmaals moeten bewijzen in de allesbeslissende eindrace. De race voor het kampioenschap! Na het al dan niet succesvol afwerken van deze race, heb je alvast je eerste trofee beet. Yes!

Daarna is het hop naar de volgende uitdaging. In het geval van de meeste gamers zal dat de ‘Driver Test’ worden. Deze test helpt je bepalen welke settings je best kan nemen. Je wordt hiervoor geconfronteerd met enkele obstakels waarmee je in een rally ook geconfronteerd zal worden. Scherpe bochten, heuveltjes op de baan, plassen, zigzaggen, enz. Wij doorstonden de test en kwamen er redelijk goed uit. Als casual speler van racegames, kregen we de tip om qua driver style ‘Pro’ en qua difficulty ‘Hard’ te kiezen. Je kan dit nog zelf aanpassen indien je zelf zou vinden dat je beter of slechter bent dan wat het spel van jou denkt. Lang hebben we hier niet stil bij gestaan, het avontuur en de uitdaging wachtte op ons. We vertrokken dan ook meteen naar onze eerste echte wedstrijd.

 

WRC 6 traditionele game modes en leuke extra’s

Snel een race rijden met ‘Custom Game’

 

Na de aangename introductie kan je meteen aan de slag met de ‘Custome Game’- mode. In deze gamemode kan je alle rallies alvast eens aan de tand voelen. Speel je één race uit de rally of waag je jezelf aan het volledige assortiment? De keuze is aan jou!

Voorafgaand aan de race, biedt WRC 6 je ook de mogelijkheid om de weersomstandigheden in te stellen, samen met het moment van de dag. Zo heb je de volgende weersomstandigheden:

  • Racen in de regen
  • Rijden door een bewolkt landschap
  • Genieten in de zon
  • Vliegen door het stof
  • Een sneeuwstorm doorkruisen

Vooraleer je aan het echte werk online of de careermode begint, raden we jullie aan om hier je training alvast te beginnen. Het beheersen van de weersomstandigheden is jouw sleutel naar een wereld waar jij op het podium danst. In het begin hebben we enorm zitten vloeken toen we door de sneeuw de weg niet meer zagen en al eens een afslag misten. Het komt echt louter op ervaring en kennis van het circuit aan, wanneer je wil winnen op een parcours omgeven door sneeuw en mist. Verdomd, waarom moest die sneeuwstorm er toch inzitten dachten we eerst… . Nu vinden we het wel een leuk onderdeel van het spel. Het zorgt ervoor dat je als racer nog extra aandachtig moet zijn.

Hieronder krijgen jullie alvast een voorsmaakje van racen in een sneeuwstorm. Zoals jullie kunnen zien is het niet bepaald makkelijk om tegen topsnelheid over een slecht zichtbare weg te knallen.

Je kan niet enkel racen in verschillende weersomstandigheden, maar ook op verschillende momenten van de dag‘s Morgens, ‘s middags, ‘s avonds of ‘s nachts. Kies een moment en start de race. Je zou denken dat ‘s avonds racen moeilijker is dan bij het krieken van de dag. Toch niet. Wij vonden het ‘s morgens namelijk knap lastig. Je moet je voorstellen dat de zon juist opkomt en je rijdt naar het werk. Je hebt het al dan niet al voorgehad dat het zonlicht je dan pal in de ogen valt. In WRC 6 is dat ook het geval. Stralen die tussen de bomen schieten, kunnen je het soms bijzonder lastig maken. ‘s Avonds hadden we het, raar maar waar, enorm makkelijk. Het was dan ook in deze etappes dat we altijd tijd namen op onze concurrenten.

Stel ook in met welke competitie, en de racers daaruit, je aan de slag gaat. De keuze strekt zich uit van de WRC tot de  Junior WRC. Wil je eens met een jonge knaap aan de slag ipv met een oude rot in het vak. Kies dan één van de verschillende rijders uit de Junior WRC. Hieronder nog eens specifiek het aantal teams waar je per competitie uit kan kiezen.:

  • In de WRC kan je kiezen uit 13 teams, waar je per team nog eens kan switchen tussen rijders en hun co-piloten.
  • In de WRC 2 kan je uit 16 teams kiezen, waar het zelfde principe geldt als bij de WRC.
  • In de Junior WRC beperkt het aantal teams zich tot 9 teams en kan je in tegenstelling met de andere WRC’s maar kiezen uit 1 chauffeur en co-piloot.

Last but not least, kan je ook nog de banden selecteren. Je kan kiezen tussen harde banden of zachte banden. Zachte banden geven meer grip, maar verslijten veel sneller. Kies dus verstandig en hou ook rekening met het weer!

Start jouw carrière als virtuele racepiloot

Wat zou een racegame toch zijn zonder een carreer mode. In deze modus kan je jezelf in WRC 6 ook helemaal uitleven. Starten doe je echter in de Junior WRC waar je jezelf opwerkt naar de volwassen WRC.
Een leuk aspect aan de modus is dat je kan zien hoe je team evolueert doorheen het hele proces en de vele racedagen. Zijn ze gemotiveerd, wat is de strategie en hoe efficiënt gaat iedereen te werk. Op de onderstaande afbeelding kan je dit al eens bewonderen.

WRC career mode team moral

 

Nadat je hier en daar al eens een spiegel hebt afgereden en je auto de nodige herstellingen moet krijgen, kan je het  repair-menu eens bezoeken. Binnen dit menu kan je jouw auto beginnen herstellen, maar pas op! Wanneer je aan jouw auto begint te werken, legt het spel jou een beperking op. In een echte rally kunnen teams ook maar 45 minuten per dag aan hun auto sleutelen. Ben je langer dan 45 minuten bezig om je auto startklaar te krijgen, dan krijg je daar een time penalty voor. In het spel werd het zo geregeld dat je maar drie onderdelen mag herstellen. Wil je dus een extra onderdeel reparen dan krijg je daar straftijd voor. Maximaal kan deze tijd oplopen tot 2 min 3 sec.

WRC 6 repairs career mode

 

Rallies worden trouwens altijd verspreid over 3 dagen, waar je per dag je auto kan herstellen. Genoeg tijd om je dus te bewijzen. Ga je één keer de mist in, dan kan dat nog goed meevallen, mits je tijd ophaalt in de andere races. Je hebt ook een aantal speciale stages, waar je in kleine straatjes of tegen een andere rallypiloot op een technische racebaan moet racen. Deze races vinden wij het leukst, aangezien ze afwisseling brengen in het lange rittenpatroon van een rally.

Onze eerste rally was direct al een schot in de roos. Niemand kon ons bijhouden. Once you unleash the beast … .
Het contract voor de WRC 2 lag klaar, maar we besloten ons jaar toch af te werken. We wilden immers ook eindwinnaar worden in de jaarranking. Deze ranking is misschien nog belangrijker, maar gaat natuurlijk samen met de resultaten in de verschillende rallies. Op het einde van het jaar kan je ook nog eens de beste rallypiloot in de Junior WRC worden. Heb jij het in je om het te schoppen tot meest succesvol jong racetalent?

Zoals we eerder al aangaven kan je na enkele goede races al een contract in de bus krijgen van een team uit de WRC 2. Zeer aantrekkelijk natuurlijk, aangezien je zo je doel, het schoppen tot de beste WRC piloot, sneller kan bereiken. Bekijk de aanbiedingen zeker goed. Blijf je nog even plakken in de Junior WRC of in de WRC 2 om jezelf nog wat voor te bereiden op het grote werk tegen de toppers van de WRC… . De keuze is aan jou!

Word nog een betere racepiloot in de multiplayer

De multiplayer in WRC 6 is er één die je in veel racegames terugvindt. Een quick race zoeken of zelf een lobby maken en je vrienden of complete vreemden uitnodigen voor een raceje. That’s it. Het leuke is wel dat we tijdens onze multiplayer-sessies geen enkele keer lag ondervonden. Het is dus zeer aangenaam racen online. Onze eerste race die we online voltooiden wonnen we ook meteen. Wel even grappig om te vermelden, dat onze tegenstander van bij de start het ravijn al inreed… . Boezemen wij dan zoveel angst in?

WRC 6 podium ceremony

De Championship-modus is echt voor kampioenen

 

WRC heeft ook nog special events onder de naam ‘Championship’. In deze mode neem je het op tegen spelers van over de hele wereld in verschillende events. Events lopen een bepaalde periode en kan je tijdens die periode doorlopend spelen om er de beste tijd in te proberen halen . De ideale manier dus om niet enkel de verschillende races wat beter te leren kennen, maar ook om je rijvaardigheden te verbeteren. De snelste tijd halen is bijzonder moeilijk, als het niet onmogelijk is. We weten uit andere games dat Leaderboards nog al eens de neiging hebben om gehacked te worden. Hebben de spelers die daarom eerst staan, het echt wel verdiend? Geen idee. We geven ze het voordeel van de twijfel.

WRC 6 team garage

Challenges om je nog verder uit te dagen

 

Dan hebben we ook nog de ‘challenges’. Raar dat ze deze hebben opgesplitst… al is het misschien om het startmenu wat uitgebreider te doen lijken. Bij de Challenges kan je ook racen, maar moet je oppassen voor penalties. Je start bvb met 1.000.000 punten, waar er, per seconde, punten worden afgesnoept. Het is de bedoeling om tegen het einde zo veel mogelijk punten over te houden. Je kan punten verliezen door met je auto over een vluchtheuvel te springen en van de baan te gaan. Ze zijn hier bijzonder streng op. Springt je auto nog maar een centimeter de hoogte in, dan kan je al rekenen op een boete. Hetzelfde geldt voor het offroad-rijden. Rij je met een band nog maar een centimeter op het gras, dan registreert het spel dat direct als ‘van de baan afwijken’. Vervelend, maar ook enorm uitdagend. Na wat testritten geraak je er wel gewoon aan. Ons was het in ieder geval gelukt om de top 70 binnen te dringen. Oefening baart kuntst. Wees dus geduldig en probeer eerst zonder fouten aan te komen, zonder meteen voor een hoge score te gaan. Zo leer je de baan kennen en weet je waar de gevaarlijkste punten zich bevinden!

 

 

Conclusie WRC 6

Gas geven, remmen, opnieuw alles geven… . In WRC 6 gaat er er heel technische en snel aan toe. Een kleine fout kost je de koppositie. Een gedurfd manoeuvre levert je misschien wel de titel op.
In WRC 6 draait alles om ervaring. Deste meer je racet en je tijdens deze periode de circuits leert kennen, deste beter je wordt. Voor ieder is er trouwens wat wils. Met een carreer mode zit je altijd goed in een racegame, maar ook de challenges zijn zeker in WRC 6 een leuke toevoeging. Ben je ervan overtuigd dat je alle banen door en door kent en vind je jezelf misschien wel één van de beste autopiloten in de virtuele wereld. Daag dan ook zeker andere spelers uit in de multiplayer. Na al onze speelsessie zijn we het spel nog altijd niet moegespeeld. Dat kan ook helemaal niet, aangezien er ook genoeg te beleven valt. Race dus naar de winkel en haal WRC 6 in huis. Een echte aanrader voor elke racefanaat!

 

Gameplay 9
Graphics 9
Sound 8
Fun 9
Totaal 8+

Reageer


Log in om te reageren of Registreer hier!


Indien u zich niet wenst te registreren, kan u via onderstaand formulier reageren.

Typ de aanmeldingscode over in het tekstvak: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.